De voordelen van vitaliteit in jouw bedrijf!

De voordelen van vitaliteit in jouw bedrijf!

Het belang van vitale werknemers

Er is veel uitval van personeel bij bedrijven. Personeel moet fitter en gezonder zijn. Niet elke werknemer heeft hier tijd voor of zin in. Je doet er als bedrijf echter goed aan om gezondheid bij je werknemers te stimuleren. Het gezond houden van werknemers is een essentieel element in de bedrijfsvoering van organisaties. Lees hier waarom gezondheid bepalend is voor onder meer de efficiency, productiviteit én geluk van werknemers. 

Vitaliteit op de werkvloer heeft een groot effect op het werkplezier en de productiviteit van de werknemers. Vitaliteit verdiend daarom de volledige aandacht van elk bedrijf. Helaas is dit niet het geval. Steeds meer werknemers worden minder fit en zijn minder vitaal. De vitaliteit van je werknemer geeft aan of hij of zij sterk en actief is. Dan heb je het over het hebben van energie en de kracht die continuïteit van het leven geeft, aanwezig in alle levende dingen. Toegepast op de werkvloer kan vitaliteit worden omschreven als de wil om te groeien en zich te ontwikkelen. Personeel dat zich goed voelt, zowel fysiek als mentaal. 

Vitale werknemers vormen de basis voor een gezonde organisatie

Het is belangrijk om vitale werknemers in het bedrijf te hebben. Hoe meer energie medewerkers hebben, hoe meer energie ze kunnen besteden aan hun werkzaamheden. Ze werken langer en met meer plezier. Daarnaast stralen zij deze energie ook uit, waardoor werknemers elkaar (onbewust) motiveren. Gemotiveerde medewerkers genieten meer van hun werk en hebben in het algemeen minder last van lichamelijke en geestelijke klachten. Daarnaast zijn vitale medewerkers minder vaak ziek, productiever en meer betrokken. 

Vitaliteit stimuleren doe je zo

Een bedrijf kan op verschillende manieren de vitaliteit van werknemers stimuleren. Geef medewerkers complimenten, overleg regelmatig, houd rekening met de wensen van de werknemers, maak werkdruk inzichtelijk, zorg voor flexibele werktijden, biedt medewerkers specifieke trainingen aan en zorg voor een vitaliteitscoach. Zo’n coach leert voornamelijk werknemers hoe ze gezonder kunnen leven en hoe ze deze levensstijl kunnen volhouden. De vitaliteitscoach stelt samen met de medewerker persoonlijk doelen op die worden vastgelegd in een vitaliteitsplan.

Samen aan de slag met vitaliteit?

Wil jij aan de slag met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking. We kijken graag samen wat de behoefte is en hoe verbeteringen te realiseren zijn.

VormVitaal

Meer Nieuws

Super snel slank voor de zomer

Als je snel wilt afvallen voor bijvoorbeeld die zomervakantie of dat speciale feest, zijn wij er om je te helpen. Ons aanbod omvat een 24-daagse kuur, perfect om snel die kilo’s kwijt te raken. De naam van deze kuur? Bio-Original.

Lees Verder »