Endermologie LPG

Een intensieve bindweefselmassage waarbij er gebruik wordt gemaakt van een LPG-apparaat

Strakkere benen en billen zonder 7 dagen per week te sporten? Endermologie is één van ons meest populaire behandelingen. Dit relatief nieuwe bodyshape treatment is ideaal voor als je strakker in je vel wilt zitten.

Endermologie lpg, wat is het precies en hoe werkt het?

LPG Endermologie is intensieve bindweefselmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van een LPG-apparaat. Deze mechanische stimulatie van cellen maakt het mogelijk de huid opnieuw te activeren op een natuurlijke en pijnloze manier. LPG is de afkorting van de initialen van de Franse uitvinder ‘Louis Paul Guitay.’

Door de intensieve vacuümtechniek worden de cellen als het ware wakker gemaakt. Door de zuigende en rollende werking van het apparaat worden de fibroblasten gestimuleerd. De cilinders pakken een huidplooi af en rollen deze in langzame bewegingen af.  Hierdoor worden de elastine vezels geactiveerd, vrije vetzuren afgevoerd en  collageen aangemaakt. Als onderdeel van je bindweefsel zorgt het voor stevigheid in de huid, onderhuid én onderhuids bindweefsel.

Voordelen endermologie

Endermologie wordt ingezet voor verschillende doeleinden, zowel therapeutisch als esthetisch. De mechanische bindweefselmassage stimuleert de doorbloeding, reduceert blokkades en verstevigt de huid. De afvoer van lymfevocht wordt gestimuleerd en verhard (litteken) weefsel wordt verzacht.

De huid wordt strakker, het plaatselijk vet verbrand en cellulitis vermindert. Vetophopingen worden door een natuurlijk proces afgebroken en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd, waardoor de huid steviger en gezonder wordt. De precisie van het Endermologie apparaat maakt het mogelijk om hele specifieke gebieden te behandelen. Endermologie is dus geschikt voor je lichaam én gezicht. De behandelingen zijn efficiënt en compleet pijnloos.

Wij behandelen niet bij

Wij raden zwangere vrouwen en personen die bloedverdunners slikken een endermologie behandeling af.

Hoe gaat een endermologie behandeling?

Met behulp van een behandelkop wordt een huidplooi opgepakt en uitgerold. Hierdoor ontstaat een massage die onder meer de bloedsomloop en lymfevaten stimuleert en zo de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen bevordert. 

Tijdens de behandeling draag je een bodysuit zodat het apparaat beter over het lichaam glijdt en de huid beter beschermd wordt. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Hoeveel endermologie behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van jouw wensen, het doel dat je voor ogen hebt, de conditie van je huid en hormoonhuishouding. Ervaring leert dat er bij cellulite gemiddeld 15 behandelingen nodig zijn voor het beoogde resultaat.

De eerste weken wordt er 2 keer per week behandeld. Na deze intensieve start wordt het aantal behandelingen langzaam afgebouwd naar 1 behandeling per maand om de resultaten te behouden. De tijd tussen de behandelingen dient minimaal 48 uren te bedragen. 

Endermologie is geschikt voor

01.

Lichaam cosmetisch

  •     Cellulite
  •     Plaatselijke vetophoping
  •     Huidverbetering
  •     Huidversteviging
  •     Zwangerschaps striemen
02.

Lichaam therapeutisch

  •     Lipoedeem
  •     Lymfoedeem
  •     Littekens en brandwonden
  •     Voor- en nabehandeling cosmetische chirurgie