Cupping massage

Een diepwerkende massage met een geweldige, ontspannende en helende werking

Een cupping massage komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde. Bij deze eeuwenoude techniek wordt er gebruik gemaakt van plastic of glazen bollen. Deze cups worden met de open kant op de geoliede huid geplaatst. Omdat de zuurstof verwarmd wordt of er een vacuümpomp gebruik wordt, trekken de cups zich vacuüm op de huid.

Wat is een cupping massage?

Door de dieptewerking wordt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog gezogen. Het vocht wordt door het lichaam makkelijker afgebroken en afgevoerd via de poriën in de huid. Hierdoor wordt de doorbloeding sterk verbeterd, worden verklevingen losgemaakt en blokkades opgeheven.

Voor wie is een cupping massage geschikt?

Weefsels kunnen door overbelasting of een blessure niet meer goed functioneren. In dat geval ontstaat er een ophoping van afvalstoffen en/ of vocht. Dit worden ook wel blokkades genoemd. Hierdoor kan er bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving optreden. Een cupping massage helpt dit te voorkomen. 

Een cupping massage werkt goed bij vastzittende spieren, cellulitis en een verslapte huid. Een cupping massage wordt dus gebruikt voor een veelvoud aan klachten. Denk aan pijn in de spieren en gewrichten, rug-, hoofd,- schouder- en nekklachten.

Wij behandelen niet bij

Wij behandelen niet als je zwanger bent, afwijkende moedervlekken of andere huidvlekken hebt, bloedverdunners gebruikt, hemofilie epilepsie, een hernia, spataderen, tuberculose, kanker of ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen of een ongecontroleerde hoge bloeddruk hebt.

Doet een cupping massage pijn?

Of een cupping massage pijn doet, hangt af of er blokkades of verklevingen zijn. In dat geval is er sprake van een onaangenaam en prikkelend gevoel. De zuigkracht is altijd voelbaar en na afloop kan je rode of blauwe plekken op de huid zien. Dit worden ook wel ‘cup kisses’ genoemd. De cups trekken het bloed uit de slagaders naar de haarvaten. Het bloed keert dan via de aderen weer terug, wordt gereinigd en afgevoerd. Deze intense stagnaties van lichaamsvloeistoffen trekken na een paar uur tot paar dagen weg. 

Na de behandeling ervaar je een prettig ontspannen gevoel. Tot slot heeft cupping een pijnverlichtende werking. We raden altijd aan om na de behandeling voldoende water te drinken, om alle afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Tevens moet je de huid goed warm houden.

Hoeveel cupping behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van jouw klachten, het doel dat je voor ogen hebt, de conditie van je huid en hormoonhuishouding. 

Wij moeten eerst iemand zien voordat wij daar een voorstel voor kunnen maken. Ons team staat voor je klaar!

Cupping is geschikt voor

01.

Opheffen blokkades

 • Opheffen blokkades
 • Bindweefselmassage
 • Cellulitis
 • Rimpels

 

02.

Betere doorbloeding

 • Verbetering spierspanning
 • Activeren van triggerpoints
 • Stimuleert bloedcirculatie
 • Verbetering lymfvatenstelsel
03.

Afvoering afvalstoffen

 • Afvoeren van gifstoffen en afvalstoffen
 • Ontspanning
 • Spijsverteringsproblemen
 • Migraine en gewrichtspijn