Wat is het verschil tussen Cellulites en cellulite?

Wat is het verschil tussen Cellulites en cellulite?

Cellulites of cellulite?

Cellulites is een huidaandoening die veroorzaakt wordt door een ontsteking van het onderhuids bindweefsel, en kan gepaard gaan met roodheid, zwelling en pijn. Dit is niet hetzelfde als cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd. Cellulite is volledig onschuldig, maar wellicht ben je er evengoed niet heel erg blij mee.

Hoe ontstaat cellulite

Cellulite ontstaat doordat de hoeveelheid vetcellen in het onderhuids bindweefsel toeneemt, waarbij de bloedvaten vernauwd raken. Hierdoor kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en verhard het bindweefsel. Dit veroorzaakt dat de huid onregelmatigheden krijgt zoals putjes of bobbeltjes. Vandaar dat het vaak wordt vergeleken met de huid van een sinaasappel.

Zowel mannen als vrouwen kunnen het krijgen, al zie je het minder vaak bij mannen. Het heeft n.l. ook te maken met het hormoon oestrogeen, wat mannen in veel mindere mate aanmaken dan vrouwen. 

Cellulite verminderen

Vaak wordt gedacht dat cellulite samenhangt met overgewicht, maar dat is niet waar! Want zelfs de slankste vrouwen kunnen last hebben van cellulite. Al hebben mensen met overgewicht wel een groter risico op het ontwikkelen van cellulite en kan het ook beter zichtbaar zijn.

Helemaal verdwijnen zal het nooit, maar er zijn wel mogelijkheden om cellulite te verminderen en de huid te verbeteren. Zoals:

  • Drink voldoende water
  • Beweeg veel, zoals lekker wandelen
  • Eet gezond 
  • Vermijd stress
  • Massage behandelingen met cupping, endermologie en ultrasound doen wonderen voor de huid. De huid kan hierdoor goed doorbloed en afvalstoffen kunnen zo beter afgevoerd worden.
VormVitaal

Meer Nieuws

Super snel slank voor de zomer

Als je snel wilt afvallen voor bijvoorbeeld die zomervakantie of dat speciale feest, zijn wij er om je te helpen. Ons aanbod omvat een 24-daagse kuur, perfect om snel die kilo’s kwijt te raken. De naam van deze kuur? Bio-Original.

Lees Verder »